Mojca Širec
Voditeljica programa
Natačneje od 22. aprila do 19. maja poteka Kulinarični mesec, ki ga Razvojna agencija Rod Ajdovščina pripravlja skupaj z uveljavljenimi lokalnimi gostinci. Že pred časom so organizirali borzo lokalnih živil Vipavske doline, kjer so gostinci izmenjavali mnenja s proizvajalci in predelovalci domače hrane, zato so za tokratni dogodek Okusi Vipavske šli še korak dlje in bodo ponudili res samo pravo, domačo hrano, ki je rezultat njihovega spoznavanja in povezovanja.
Letošnji mesec kulinarike na Vipavskem je vključil kar 18 gostiln in restavracij. Gurmanska pot bo potekala od zgornje do spodnje Vipavske doline in po njenih obronkih. Vešči kuharski mojstri pa so pripravili posebne menije, ki poudarjajo originalnost lokalne kuhinje, zavite v sodobne trende in izzive. Povečini ponujajo enega, nekje pa tudi po dva festivalska menija, zraven pa bo seveda moč poskušati tudi domača lokalna vina.
Gre za izkušene ponudnike, ki so mojstri v svojem poklicu in vešči pri drznem in inovativnem kreiranju.
Foto: Utrinek iz preteklega festivala
Mirjam Debevc
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!