ULICA V SP.IDRIJI PO DR.FELCU

Nedelja, 28. april 2019

Občina Idrija je s strani občana prejela pobudo po poimenovanju ene izmed ulic v občini Idrija po pokojnem dr. Jožetu Felcu, dolgoletnemu predstojniku Psihiatrične bolnišnice v Idriji in rojaku Spodnje Idrije. Pobudo bo na majski seji obravnaval idrijski občinski svet.

Pobudo občana je obravnavala komisija Občine Idrija za pritožbe in vprašanja na svoji 1. seji v začetku aprila in podala pozitivno mnenje k predlagani pobudi. V skladu z Zakonom o določanju območij ter o imenovanju in označevanju naselij, ulic in stavb se postopek za spremembo uličnega sistema začne na predlog, ki se vloži pri občinskem svetu. Občina Idrija je predhodno preverila na Geodetski upravi RS in ugotovila, da predlog poimenovanja ulice na območju OPPN Pustota izpolnjuje zakonska določila poimenovanja ulice. Na območju predvidenih stanovanjskih gradenj še ni stavb, ki bi imele določeno hišno številko, obstoječ stanovanjski objekt pa je zaenkrat še brez hišne številke, zato bodočim prebivalcem novo poimenovanje ulice ne predstavlja dodatnih stroškov.

Komisija se je odločila, da občinskemu svetu predlaga sprejetje sklepa o začetku postopka poimenovanja ulice v Spodnji Idriji po dr. Jožetu Felcu.

Metka Rupnik
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.09.2023
13°C / 28°C
sreda
27.09.2023
12°C / 28°C
četrtek
28.09.2023
13°C / 28°C