SREČANJE CERKLJANSKE MLADINE

Nedelja, 12. maj 2019

Včeraj se je v Večnamenskem centru Cerkno zbralo približno dvajset mladih iz celotne občine, ki si želijo, da bi bili v novi lokalni program občine čimbolj vključeni. Srečanje sta vodila Borut Cink, trener Mladinskega sveta Slovenije in Nina Bavčar Čargo iz Inštituta za mladinsko politiko.


Mladi, od 15. do 29. leta starosti, so se razdelili v skupine za področje zaposlovanja, stanovanj, participacije, mladinskega organiziranja, mobilnosti, preživljanja prostega časa ter informiranja mladihi, kjer so morali mladi znotraj le-te voditi razpravo z definiranjem problematike področja in iskati rešitve.

Predstavili so svoje ugotovitve, potekale pa so tudi razprave udeležencev srečanja. Konstruktivna razprava na koncu je prinesla pozitivne in učinkovite zaključke, ki jih bodo madi razkrili v naslednjih dneh  in jih vključili v končni lokalni program.

Takšne delavnice bodo v prihodnosti  izvajali po vseh večjih krajevnih skupnosti in tako v nastajanje vključili tudi mlade iz podeželja.Blaž Makuc, Mirjam Debevc
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
02.06.2020
11°C / 27°C
sreda
03.06.2020
12°C / 26°C
četrtek
04.06.2020
12°C / 25°C