PROSTI TIR // DELOVNO SREČANJE VODSTVA OOZ IDRIJA IN DVEH ŽUPANOV

Torek, 14. maj 2019

Kot smo v naših novicah že poročali, je vodstvo Območne obrtno-podjetniške zbornice Idrija,  stanovska organizacija obrtnikov in malih podjetnikov na Idrijskem in Cerkljanskem, včeraj na sedežu zbornice v Idriji na pogovor povabilo idrijskega in cerkljanskega župana Tomaža Venclja in Gašperja Uršiča.  Po 15 letih je bilo to prvo tovrstno srečanje vodstev obeh občin in predstavnikov obrti in podjetništva, ki sta, če bi združili število delovnih mest, ki jih zagotavljata, tretji največji zaposlovalec na Idrijsko-cerkljanskem. Neživljenjski prostorski dokumenti, dolgotrajni postopki in dejstvo, da ni obrtnih con, so bile osrednje problematike, ki so jih predstavili županoma. Rado Raspert, predsednik Območne obrtno podjetniške zbornice Idrija.


Izjava: Rado Raspet

Kako na ta vprašanja obrtnikom na Idrijskem odgovarja župan Občine Idrija Tomaž Vencelj?

Izjava: Tomaž Vencelj

Tudi županu Občine Cerkno Gašperju Uršiču se zdi pomembno, da občina sodeluje prio reševanju problematike obrtnikov in podjetnikov na svojem območju.

Izjava: Gašper Uršič

Po napovedih predsednika Območne obrtno podjetniške zbornice Idrija Rada Raspeta se bodo obrtniki odslej z županoma obeh občin na tovrstnih delovnih srečanjih srečevali vsaj dvakrat letno.  


Metka Rupnik

Izjava: Rado Raspet
Izjava: Tomaž Vencelj
Izjava: Gašper Uršič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
27.05.2020
8°C / 25°C
četrtek
28.05.2020
10°C / 23°C
petek
29.05.2020
9°C / 23°C