SPOZNAJTE VIPAVO!

Sreda, 15. maj 2019

 

Tokratni dogodek Spoznajte VIPavo bo potekal pod kampanjo EU PROJEKT - MOJ PROJEKT v okviru programa VIPava, ki izvaja ukrepe za ohranjanje in izboljšanje stanja ogroženih živalskih vrst in habitatov v Vipavski dolini. Gre za enega prvih naravovarstvenih projektov, ki so sofinancirani iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in ki zajema tako ukrepe za različne skupine živali kot tudi vzpostavitev zelene infrastrukture ob reki Vipavi. 


Zavod za ribištvo Slovenije, ki je postal vodilni partner projekta VIPava, tako jutri, 16. maja organizira dogodek ob potoku Lokavšček v Ajdovščini. Natančneje, ob naravnem lehnjakovem pragu v potoku, v bližini počivališča, opremljenega s klopmi in mizami. Od 9.00 do 13.00 ure se bo zvrstilo okoli 140 otrok, ki bodo obiskali in raziskovali različne točke, kjer bodo prisotni strokovnjaki, od 13. ure dalje pa bo dogodek odprt še za ostale morebitne udeležence.


Končni cilj projekta je ohranjanje, izboljšanje in obnova habitata živalskih in rastlinskih vrstcelotne Vipavske doline ciljano na laško žabo, velikega pupka, hribskega urha, močvirskega krešiča, vidro, močvirsko sklednico, črnočelega srakoperja, hribskega škrjanca, strašničinega mravljiščarja in  rogača.

 

Vljudno vabljeni!

 

Mirjam Debevc

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
02.06.2020
12°C / 26°C
sreda
03.06.2020
12°C / 26°C
četrtek
04.06.2020
15°C / 22°C