UDARNE JAME KVARIJO AVTOMOBILE IN PARAJO ŽIVCE

Sreda, 15. maj 2019

Cesta med Želinom in Mostom na Soči, del tako imenovane Keltike,  je v zadnjih letih eno samo veliko gradbišče, obnova aktualne faze pa se počasi bliža koncu. Uporabniki ceste , ki se dnevno vozijo preko gradbišč pa se pogosto pritožujejo, da  so v deževnem obdobju na cesti izjemno nevarne udarne jame, ki povzročajo poškodbe na avtomobilih. Pretekli teden je bilo stanje izjemno kritično, zato smo tudi na naše uredništvo prejeli več opozoril  uporabnikov. Za odgovor smo se obrnili na investitorja, to pa je Direkcija za ceste Republike Slovenije.

"Zaradi neugodnega deževnega vremena se je prevoznost ceste preko gradbišča poslabšala, izvajalec, Kolektor CPG d.o.o., ki je zadolžen za vzdrževanje gradbišča pa ni pravočasno in ustrezno ukrepal", so navedli v odgovgoru. " Stanje je bilo do konca tedba sanirano, s strani nadzornika pa izvajalcu ponovno naročeno, da sprotno skrbi za urejenost gradbišča. V roku desetih  dni bo izvajalec pričel tudi z asfaltiranjem   odsekov,   na   katerih   so   dela   na   podpornih   in   opornih   zidovih končana", so še sporočili s strani direkcije.


Moramo pa poudariti, da gre za izjemno zahtevno rekonstrukcijo zaradi omejenega prostora v katerem mora izvajalec urediti brežine nad in pod cesto,.  Zgrajenih bo okrog 1.200 metrov novih zidov, dela pa potekajo po začrtanem terminskem planu in  bodo  končana v  roku, do  konca septembra  2019.

Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
27.05.2020
8°C / 25°C
četrtek
28.05.2020
10°C / 23°C
petek
29.05.2020
9°C / 23°C