DANES PRVI DOGODKI V OKVIRU DNEVA ZDRAVJA V IDRIJI

Sreda, 15. maj 2019

Z današnjimi delavnicami na temo zdravja in gibanja se pričenjajo dogodki v okviru letošnjega Dneva zdravja, ki ga bo to soboto že 13. leto zapored v Idriji pripravil Zdravstveni dom Idrija s številnimi soorganizatorji. Projekt Dan zdravja 2019 sofinancirata Republika Slovenija in EU iz Evropskega socialnega sklada. V soboto dopoldne bo spet zelo živahno na pokritem prizorišču pod šotorom na Mestnem trgu v Idriji, kjer bo Zdravstveni dom Idrija v okviru Dneva zdravja pripravil pestro dogajanje, povezano z letošnjo skupno temo Krepimo zdravje – premagajmo stres.  Maja Filipič Trpin, koordinatorica Dneva zdravja.

izjava Maja Filipič Trpin

Tako kot leta doslej, bo Zdravstveni dom Idrija pripravil na Mestnem trgu pripravil improvizirane ambulante za bezplačno merjenje krvnega sladkorja, holesterola, krvnega tlaka ter za posvet z zdravnikom o rezultatih, poskrbljeno bo za brezplačne meritve vida. Potekale bodo otroške delavnice, najmlajši bodo lahko sodelovali na delavnici “Pozdravi svojega pliška”, zato naj s seboj prinesejo svojo najljubšo plišasto igračo, ki jo bodo pozdravili z ekipo otroške ambulante ZD Idrija. Na Dnevu zdravja se bo moč ustaviti na kmečki tržnici lokalnih izdelkov in pridelkov, za katero bo poskrbela Idrijsko-cerkljanska razvojna agencija.

Novost letošnje prireditve je Tek v Belo, ki ga sicer Mladinski center Idrija organizira že vrsto let, letos pa bo prvič potekal v okviru prireditve Dan zdravja. Start in cilj teja bo na Mestnem trgu, sicer pa je trasa teka enaka kot minula leta. Že ob 9.30 bodo na krajših razdaljah tekli otroci, ki jih bo pred startom ogrevala ekipa ŠD Biba, ob 10.uri pa bodo štartali odrasli tekači. Osrednja prireditev bo zaradi starta tekov letos nekoliko prej, popestrili pa jo bodo malčki iz idrijskega vrtca, osnovnošolci iz Idrije, Cerknega in Spodnje Idrije ter gimnazijci.

Sicer pa se posamezne aktivnosti v okviru Dneva zdravja že odvijajo, in sicer predavanja na temo stresa, ki marca, aprila in maja potekajo po šolah v obeh občinah, v prostorih ZD Idrija so že odprli tradicionalno razstavo likovnih del, tokrat učencev 1. razredov OŠ Idrija, v petek, 17. maja, pa bodo na idrijskih Rakah pripravili test hoje na 2 km za varovance VDC Idrija.

Metka Rupnik
 

izjava Maja Filipič Trpin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
02.06.2020
12°C / 26°C
sreda
03.06.2020
12°C / 26°C
četrtek
04.06.2020
15°C / 22°C