PO KRAJEVNIH SKUPNOSTIH NA IDRIJSKEM IN CERKLJANSKEM BODO IZBIRALI IZOBRAŽEVANJA

Ponedeljek, 20. maj 2019

V okviru operacije sodelovanja LAS Digitalne rešitve ZA izzive podeželja bodo strokovni sodelavci LAS s CILjem v naslednjih tednih obiskovali podeželske kraje in vasi Idrijskega in Cerkljanskega. Na terenu želijo izvedeti, kakšne so želje in potrebe krajanov in krajank za  izvedbe tečajev računalništva.

Jeseni namreč v okviru LAS s CILjem pričnejo z izvajanjem izobraževanj, ki so jih pripravili v sklopu operacije LAS digitalne rešitve ZA izzive podeželja, ki so jih že objavili v posebni brošuri. Delavnice, ki bodo potekale po krajevnih skupnostih na Idrijskem in Cerkljanskem, so dobra priložnost, da bodo udeleženci lahko sporočili, katerega od izobraževanj bi se udeležili v lastnem kraju, da jim po ta znanja ne bo potrebno v večja mestna središča.

Tečaje, ki jih bodo na delavnicah izbrali prebivalci posameznih krajevnih skupnosti obeh občin, bodo strokovni sodelavci LAS s CILjem in njihovi sodelavci izvedli s pomočjo mobilne učilnice, in sicer brezplačno, saj aktivnosti sofinancirajo Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, Republika Slovenija, občini Cerkno in Idrija, LAS s CILjem ter Idrijsko-cerkljanska razvojna agencija, pri organizaciji prostora in promociji pa pomagajo tudi krajevne skupnosti na območju obeh občin.

Metka Rupnik
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.08.2019
20°C / 31°C
nedelja
25.08.2019
20°C / 32°C
ponedeljek
26.08.2019
19°C / 32°C