ČIPKA DARILO NAJBOLJÅ IM

Sobota, 07. marec 2009

Ljubljana, 5. marec 2009 -na Ljubljanskem gradu so v okviru medijsko-raziskovalnega projekta in nacionalnega izbora Zlata nit že drugo leto razglasili najboljše zaposlovalce za leto 2008. V kategoriji malih podjetij je ta naziv pripadel podjetju Formitas, v kategoriji srednje velikih podjetij podjetju Microsoft in v kategoriji velikih podjetij Trimu iz Trebnjega. Posebno priznanje za najbolj inovativen in družbeno odgovoren odnos do zaposlenih in širšega okolja je prejelo podjetje Si.mobil.

V projektu kot pokrovitelja sodelujeta tudi Občina Idrija in ÄŒipkarska šola Idrija. Za sodelovanje in koordinacijo dogodka je v imenu Občine Idrija poskrbela Tadeja Bezeljak iz Idrijsko-cerkljanske razvojne agencije. Občina Idrija je za dogodek prispevala tri idrijske čipke za plakete prvim trem nagrajencem, ki jih je posebej v ta namen oblikovala Maja Svetlik iz ÄŒipkarske šole Idrija. ÄŒipke iz svilene niti z dodatkom sukanca iz zlatega lurexa pa je izdelala Metka Fortuna.
Na ljubljanskem gradu so se udeleženci lahko seznanili tudi s ponudbo turistične destinacije Idrija z okolico, klekljarica pa je udeležence s prikazom izdelovanja idrijske čipke vabila, da se preizkusijo v  klekljanju. Dogodek je bil hkrati odlična promocija idrijske čipke in turistične destinacije Idrije z okolico. S časopisom Dnevnik, ki je organizator dogodka Zlata nit, pa so sklenjeni tudi nadaljnji dogovori za sodelovanje pri promociji Idrije in idrijske čipke ter za sodelovanje pri naslednji prireditvi Zlata nit 2009. 

Na sliki: od leve, Dejan Turk (Microsoft), Mojca Randl (Formitas), Tatjana Fink (Trimo) in Matej Potokar (Microsoft). Avtor fotografije: dokumentacija Dnevnika/Luka Cjuha

Tadeja Bezeljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
03.04.2020
-1°C / 17°C
sobota
04.04.2020
3°C / 18°C
nedelja
05.04.2020
5°C / 20°C