KOSOVELOVA SPET ODPRTA

Torek, 11. junij 2019

Danes je ponovno stekel enosmeren promet po Kosovelovi ulici, ki je bila zaradi del pri vgradnji več vrst infrastrukture dobra dva meseca  zaprta za promet. 


Delavci Komunale Idrija so včeraj zaključili asfaltacijo Kosovelove ulice med križiščem z ulico Carla Jakoba pred Antonijevim rovom in odcepom za Vojsko »pri Kovačici«, kjer so s preplastitvijo asfalta včeraj zagotovili nadaljnjo uporabnost cestišča. Med odcepom za Vojsko in križiščem s Prelovčevo ulico pod gradom bodo dela nadaljevali jeseni, ko bodo z rezkanjem asfalta izravnali deformacije in ga pripravili za preplastitev. Od danes daje je tako promet po Kosovelovi ulici in skozi center Idrije stekel po običajnem enosmernem režimu. 


V naslednjih tednih se bodo dela nadaljevala na začetku Kajuhove ulice, kjer bo veljala popolna zapora, nato pa v Ulici Henrika Freyerja, kjer bo veljala delna zapora prometa. Dela na teh odsekih bodo predvidoma zaključena konec letošnjega  julija.


Zapora prometa na Kosovelovi ulici je traja od 1. aprila letos, ko je družba Petrol kot investitor oziroma izvajalec del Komunala Idrija začela z gradnjo plinovoda na Kosovelovi ulici v Idriji, Občina Idrija pa  je dela izkoristila za vgradnjo in preverjanje druge infrastrukture v tej ulici. Med drugim je izpeljala menjavo vodovoda, preverila stanje kanalizacijskega omrežja, vgradila optično cev in na novo uredila  odvajanje meteornih voda z javnih površin.


Metka Rupnik
Vir:Komunala Idrija
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
31.05.2020
9°C / 23°C
ponedeljek
01.06.2020
11°C / 21°C
torek
02.06.2020
11°C / 27°C