RDEČA PREPROGA, ČIPKA IN ČAS

Sreda, 12. junij 2019

Pred vrati je letošnji Festival idrijske čipke, ki bo v treh festivalskih dneh prinesel nekaj že uveljavljenih dogodkov in nekaj zanimivih osvežitev. Med slednje sodi igran ulični dogodek z naslovom Rdeča preproga, čipka in čas.


Če bi se po rdeči preprogi sprehodili v čas nazaj, bi tako kot danes na njej našli slavne osebnosti v oblačilih s čipko, nujno s čipko. Nekoč lepa obleka brez čipke ni obstajala. Danes se čipka ponovno vrača v visoko modo. V letu, ko Idrija praznuje 250-letnico izgradnje gledališča in 130-letnico ustanovitve Dramatičnega društva, bodo Festival idrijske čipke obiskale slavne osebnosti iz sveta gledališča, ki jih je Idrija nekoč že poznala ali jih pozna danes. Seveda v oblekah iz čipk.  


Zanimiv igrani dogodek, ki se bo v okviru festivala zgodil v soboto ob 14. 30 pred idrijsko čipkarsko šolo, koordinira Čipkarska šola Idrija, avtorica koncepta in režiserka je Ana Kržišnik Blažica, besedilo so ji pomagali oblikovati dijaki idrijske gimnazije Polona Ferjančič, Maruša Mlakar in Andraž Kosmač, nastopajo pa člani Male gledališke šole Gimnazije Jurija Vege Idrija in nekateri člani Dramatičnega društva Idrija, Društva klekljaric idrijske čipke ter še nekateri drugi. Posebna gostja dogodka pa bo pevka Raiven.Metka Rupnik

Foto: Tilen Klinc


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
02.06.2020
12°C / 26°C
sreda
03.06.2020
12°C / 26°C
četrtek
04.06.2020
15°C / 22°C