TURISTIČNA ODDAJA // 38. FESTIVAL IDRIJSKE ČIPKE

Četrtek, 13. junij 2019

Z večerno otvoritveno slovesnostjo na idrijskem Mestnem trgu se v petek v Idriji pričenja že 38. Festival idrijske čipke, največja turistična prireditev v mestu, posvečena idrijski čipki, pa tudi  kulturi in zgodovini mesta Idrija. 

Tridnevna festivalska prireditev bo tudi letos ponudila cel niz strokovnih, zabavnih in spremljevalnih dogodkov za vse generacije. Program letošnjega Festivala idrijske čipke podrobneje predstavlja Branka Merlak Peternel, koordinatorica festivala pri Zavodu za turizem Idrija. Najprej beseda o kar 11 razstavah, ki bodo svoja vrata odprle že v petek pred otvoritveno svečanostjo, večina med njimi pa bo na ogled še vse letošnje poletje.


Branka Merlak Peternel 1

Dogajanje na Festivalu idrijske čipke se bo nadaljevalo tudi vse sobotno popoldne, ob glasbi pa pozno v večer.


Branka Merlak Peternel 2


Osrednji dogodek nedeljskega programa Festivala idrijske čipke je že tradicionalno državno tekmovanje otrok in odraslih v klekljanju.


Branka Merlak Peternel 3

Če so poslušalke in poslušalci kaj preslišali ali pa bi si želeli  dogodke letošnjega Festivala idrijske čipke še kje prebrati, je ves program, med drugim, na voljo tudi na spletni strani festivala.


Branka Merlak Peternel 4
 


Metka Rupnik

Branka Merlak Peternel 1
Branka Merlak Peternel 2
Branka Merlak Peternel 3
Branka Merlak Peternel 4

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.07.2020
13°C / 31°C
petek
10.07.2020
16°C / 32°C
sobota
11.07.2020
18°C / 31°C