PROSTI TIR // KAJ BOŠ PA TI, KO BOŠ VELIK?

Torek, 25. junij 2019

Na odgovor »Ko bom velik bom…« vipavskim mladim pomagajo odgovoriti v Razvojni agenciji ROD. Osnovnošolcem osmih razredov osnovnih šol v občinah Ajdovščina in Vipava so pripravili predloge v obliki Tehniških dnevov, na katerih so spoznali in odkrili zanimive poklice. Brigita Habjan Štolfa, direktorica ROD-a Ajdovščina.

Izjava: Brigita Habjan Štolfa 1


V okviru podjetniških krožkov so za lažje spoznavanje in predstavitev poklicev pripravili delavnico pekarstva in mlinarstva za mladostnike. Kongres podjetnikov je zmagovalce tekmovanja POPRI seznanil s podjetniškim svetom. Povezovanje je bilo izpostavljeno tudi na konferenci kmetijstva in turizma. Za športno sprostitev pa se bodo lahko kolesarji popeljali s Kolobusom po poteh med Koprom in Gradežem še vse do konca junija.

Izjava: Brigita Habjan Štolfa 2

Habjanova pa poudarja še, da kljub temu, da se v življenju nekateri med njimi res izšolajo za poklic, o katerem so sanjali kot otroci, v večini primerov do tega ne pride. Nekateri celo opravljajo poklic, za katerega se niso šolali. Razmere na trgu se namreč spreminjajo in nikakor ni gotovo, da bodo poklici, ki so iskani danes, iskani tudi čez 5 let, ko se študij zaključi.

Mirjam Debevc


Foto: Razvojna agencija ROD Ajdovščina

Izjava: Brigita Habjan Štolfa 1
Izjava: Brigita Habjan Štolfa 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
23.10.2019
12°C / 25°C
četrtek
24.10.2019
10°C / 26°C
petek
25.10.2019
10°C / 24°C