DANES ZNANI REZULTATI SPLOŠNE MATURE

Četrtek, 11. julij 2019

Od 7. ure zjutraj so znani rezultati spomladanskega roka letošnje splošne mature.

Splošno maturo je po podatkih ministrstva letos na 83 šolah opravljalo 6183 kandidatov, ki so se spopadli s 33 različnimi maturitetnimi predmeti. Delež uspešnih je bil 90,3-odstoten, kar je več kot lani, ko je maturo izdelalo 88 odstotkov kandidatov.


Na Gimnaziji Jurija Vege Idrija so letos zabeležili 91-odstotni uspeh, maturo je opravilo 40 od 44 dijakov, imajo pa tudi enega zlatega maturanta, to je Cene Skrt. Ob podelitvi spričeval pa so najboljšim dijakom v generaciji podelili tudi priznanja za njihove dosežke v štiriletnem šolanju na šoli. Katere, nadaljuje ravnateljica, Karmen Vidmar.


Izjava: Karmen Vidmar


Na Gimnaziji Tolmin so tudi letos z rezultati zelo zadovoljni, poročajo o 97-odstotnem uspehu, imajo tudi enega zlatega maturanta, to je Žiga Taljat. Več ravnateljica, Branka Hrast Debeljak.


Izjava: Branka Hrast Debeljak


Tudi tolminsko gimmazijo po besedah ravnateljice zapušča dobra generacija, ki je na šoli pustila močan pečat, bila je aktivna pri kulturnih, športnih in drugih dogajanjih na šoli.

Na gimnazijskem programu Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina je maturo uspešno opravilo 47 od 51 dijakov, kar je dobrih 92 %. Zlatih maturantov na programu gimnazije ajdovske srednje šole letos nimajo, a ravnatelj Andrej Rutar ostaja zadovoljen.


Izjava: Andrej Rutar


Največji uspeh pa so dosegli maturanti Škofijske gimnazije Vipava, kjer je maturo opravilo vseh 61 maturantov. Imajo tudi pet zlatih maturantov, to so Eva Brumat, Tjaša Žgavec, Maja Kobal, Lucija Pišot in diamantna Tinkara Božič.


Če kdo od maturantov z rezultatom ni zadovoljen, ima do 14. julija čas, da vloži pisno zahtevo po vpogledu v izpitno dokumentacijo, sami vpogledi pa bodo potekali od 17. do 26. julija.
Vsem maturantom čestitamo in jim želimo veliko uspehov tudi v prihodnje.


Foto: utrinek današnje razglasitve rezultatov na GJV Idrija

Simona Skočir, Mirjam Debevc


Izjava: Karmen Vidmar
Izjava: Branka Hrast Debeljak
Izjava: Andrej Rutar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.07.2020
13°C / 28°C
petek
10.07.2020
13°C / 32°C
sobota
11.07.2020
15°C / 32°C