6. SEJA OBČINSKEGA SVETA OBČINE KOBARID: TRNOVCEM UV ŽARNICE, KNJIŽNICI BIBLIOBUS

Petek, 12. julij 2019

Na sinočnji 6. redni seji so občinski svetniki Občine Kobarid največ časa posvetili komunalni tematiki v povezavi z vodooskrbo in čistilnimi napravami. Prisluhnili so opisu stanja, ki ga je podal začasni direktor Komunale Tolmin Berti Rutar, ki jih je seznanil z aktualno problematiko na tem področju, predvsem z neustrezno urejenim čiščenjem odpadnih voda v določenih zaselkih in pri tem nakazal rešitve predvsem s povezavo na čistilno napravo v Kobaridu, ki ima za to ustrezne kapacitete. Nekateri svetniki so bili mnenja, da bi bila ustreznejša rešitev izgradnja bioloških čistilnih naprav za vsak zaselek posebej. Razpravo so svetniki sklenili z ugotovitvijo, da bodo v prihodnje za doseganje zakonsko predpisanih norm nujno potrebne določene investicije, ki bodo vplivale tudi na ceno komunalnih storitev, želijo pa si, da bi povišanje cen občane čim manj udarilo po denarnicah.Konkretnejši ukrep je bil sprejet v 4. točki, v kateri so svetniki sprejeli sklep o obdelavi pitne vode v vasi Trnovo ob Soči, kjer bodo v skladu s predvolilnimi obljubami župana Marka Matajurca izvedli filtracijo vode s pomočjo UV žarnic, v kombinaciji z občasno filtracijo s klorovimi spojinami, pri čemer pa je bil na odboru za gospodarstvo dodan sklep, da si bo občina prizadevala za čim bolj zdrav način filtracije na območju celotne občine in ne zgolj na Trnovem ob Soči, kjer lokalna skupnost to postavlja kot pogoj za izdajo soglasja  za del trase kablovoda.Izjava: Marko MatajurcOb pomembnejših sklepov lahko izpostavimo še podporo podpisu pisma o nameri za nakup novega bibiliobusa, s katerim bo občina zagotovila 30.000 evrov za nakup novega bibliobusa za Knjižnico Cirila Kosmača.Na seji je bilo med drugim podano tudi poročilo o delu Medobčinske uprave občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči, ravnateljica kobariške šole Melita Jakelj je predstavila sistematizacijo delovnih mest za prihodnje šolsko leto, pomočnica direktorice Centra za socialno delo Severna Primorska, enota Tolmin Kristina Šturm Leban pa je obrazložila razloge za nastali presežek sredstev na raznih programih centra. Neporabljena sredstva bodo, glede na sklep svetnikov, prenesena v letošnje leto in med drugim namenjena za nakup novega službenega avtomobila, s katerim sodelavke centra obiskujejo oskrbovance na domu.


Ob sklepu seje so svetniki imenovali nove predstavnike v svet Posoškega razvojnega centra, izvedli glasovanje o nekaterih premoženjsko-pravnih zadevah, sklepanje o Načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Kobarid, pa so prenesli na prihodnjo sejo.Matej Kavčič

Izjava: Marko Matajurc

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
23.10.2019
12°C / 25°C
četrtek
24.10.2019
10°C / 26°C
petek
25.10.2019
10°C / 24°C