JANŠA NA POLETNEM TABORU SDS IZPOSTAVIL TUDI KREPITEV STRANKE V VOLILNEM LETU

Sobota, 20. julij 2019

V Bovcu se je danes začel 24. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Tabor se je začel s tradicionalnim srečanjem občinskih in mestnih odborov SDS, predstavitvijo regijskih kulinaričnih ponudb in kulturno-zabavnim programom z živo glasbo.


Zbrane na bovškem letališču je ob začetku nagovoril tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je poudaril večkratno zmago SDS na volitvah v zadnjem letu in krepitev strankarskih vrst z novimi člani. Ob tem je izpostavil, da to ni politični tabor, ki ga imajo običajno pred volitvami v volilnih letih, temveč bolj dopustniško srečanje in predvsem druženje. 


Izjava: Janez Janša 1 


Po njegovih besedah se je stranka v času volitev močno okrepila, saj je pridobila okoli 2000 novih članov in članic, med njimi tudi veliko mladih. Ob tem je bil kritičen do načina oblikovanja vlade in njenega dela.


"Težko je biti nezadovoljen, če na treh volitvah trikrat zmagaš," je ocenil. A lahko, kot je dejal, edino za lokalne volitve rečejo, da so njihovi rezultati pripeljali k soodločanju stranke. Vlado so po državnozborskih volitvah namreč sestavili poraženci. Izjava: Janez Janša 2


Dotaknil se je tudi dogajanja na evropskem političnem parketu. 


Izjava: Janez Janša 3


Kritičen je bil tudi do izbire kandidata za evropskega komisarja. Kot je dejal, so pri izbiri gledali predvsem na to, da predlagajo nekoga, ki doma ne bo nikogar ogrozil, ne glede na to ali bo v EU za Slovenijo karkoli dosegel.Udeleženci poletnega tabora SDS bodo v nedeljo dan začeli s skalaško sveto mašo z blagoslovom plezalne vrvi in cepina, sledilo bo druženje s članicami ženskega odbora in ogledom razstave Sosedova zgodba v Kobariškem muzeju. 


Kot vsako leto se bodo udeleženci tabora povzpeli na vrhove nekaterih gora, 27. julija na Triglav. Priložnost bo tudi za manj zahtevne vzpone, sprehode, rafting in kolesarjenje. 


Tradicionalna gorniška tura do križa na Škrlatici bo letos 1. avgusta, tabor pa bodo zaključili s kolesarjenjem ob Soči in Lepenjici v dolino Lepene do doma Klementa Juge, sledi iz programa, objavljenega na spletni strani SDS.


STA, Simona Skočir


Izjava Janez Janša 1
Izjava Janez Janša 2
Izjava Janez Janša 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.01.2020
-5°C / 10°C
četrtek
23.01.2020
-6°C / 12°C
petek
24.01.2020
-6°C / 11°C