OHRANJANJE DEDIŠČINE TUDI POSLOVNA PRILOŽNOST

Nedelja, 21. julij 2019

Stekle so aktivnosti v projektu Domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost, ki bo trajal do 31. oktobra 2020 in je sofinanciran s sredstvi evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja LEADER. V njem sodelujejo štirje slovenski LAS s svojimi partnerji, in sicer vodilni partner LAS med Snežnikom in Nanosom s sodelujočimi partnerji, LAS loškega pogorja s partnerji Občino Žiri, Razvojno agencijo Sora in izdelovalcem obutve Alešem Kacinom, na Idrijskem je to  LAS s CILjem in sodelujoči partnerji Mestni muzej Idrija, Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija in Idrijsko Cerkljanska razvojna agencija, na območju, ki ga pokriva LAS Vipavska dolina, pa sodelujeta Občina Ajdovščina in Razvojna agencija ROD.

Projekt bo z različnimi ukrepi prispeval k oživitvi, prezentaciji, prenosu in nadgradnji znanj ter poslovnih priložnosti za razvoj inovativnih storitev in produktov na področju dediščine in umetne obrti. Vsako območje pokriva svoj del dediščine, v Postojni obnavljajo znano brivnico Ozbič, na loškem pogorju predstavljajo čevljarstvo, Idrija pokriva običaje čipkarstva in rudarstva, v Ajdovščini pa si v okviru projekta obetajo poleg teoretičnih tudi praktične inovacije na področju dediščine mlinarstva in pekarstva v povezavi z bivšo pekarno v Rustjevi hiši.

 

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.01.2020
-5°C / 10°C
četrtek
23.01.2020
-6°C / 12°C
petek
24.01.2020
-6°C / 11°C