ČEZMEJNI 'FESTIVAL V NADIŠKIH DOLINAH' DANES V DREŽNICI

Sreda, 24. julij 2019

V Drežnici bo danes v sklopu čezmejnega Festivala v Nadiških dolinah nastopila Nika Solce, lutkovna animatorka in pevka ljudskih pesmi. 


Festival letos poteka od 17. do 27. julija v devetih občinah Nadiških dolin ter v Posočju. Letošnja že 25. izvedba festivala prinaša več kot 20 dogodkov – predstav, srečanj, delavnic in drugih, predvsem v povezavi z gledališčem in glasbo. Dogodke, ki vsako leto zbližajo majhne in velike, organizira društvo Puppet FGV in CTA iz Gorice v sodelovanju z občinami Špeter, Dreka, Garmak, Podbonesec, Sv. Lenart, Srednje, Sovodnje, Tavorjana, Prapotno in Kobarid. 


V Drežnici bo danes v sklopu festivala s svojo predstavo O lisički zviti tički in drugih zverinicah nastopila Nika Solce, ki predstavo takole opiše:


Izjava Nika Solce


Prisotni bodo lahko spoznali ljudske pesmi, izostrili posluh, obogatili jezik in tako predvsem oživeli našo ljudsko tradicijo.


Simona Skočir

Izjava Nika Solce

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
23.01.2020
-5°C / 10°C
petek
24.01.2020
-6°C / 12°C
sobota
25.01.2020
-6°C / 11°C