Melita Pavšič Levpušček
Voditeljica programa
V ugledni avstrijski gastronomski reviji Falstaff so objavili izbor slovenskih restavracij, ki so po njihovem mnenju najboljše. Dve najboljši sta iz naših krajev.
Pri avstrijski vinsko-kulinarični reviji Falstaff restavracije ocenjujejo z največ stotimi točkami in jim glede na število točk prisodijo še "vilice": od 95 do sto točk gostilni prinese štiri simbole vilic, od 90 do 94 točk tri, za od 85 do 89 točk prejmejo dvoje vilic in od 80 do 84 točk ene vilice.
Letos so Falstaffove vilice podelili kar 76 slovenskim restavracijam, sedem najvišje ocenjenih je prejelo troje vilic. Hiša Franko-Ana Roš Kobarid je s 94 točkami dobila najvišjo oceno, sledi Gostilna pri Lojzetu Vipava s 93 točkami, Hiša Denk Zgornja Kungota in TaBar Ljubljana z 92 točkami, Hiša Torkla Izola in Mak Maribor z 91 točkami ter restavracija Danilo – gostilna in vinoteka Škofja Loka, ki je prejela 90 točk.
Med visoko ocenjene sta se uvrstila tudi Majerija Vipava z 88 točkami in Topli val v Hotelu Hvala s 83 točkami.
Metka Rupnik
Foto: Hiša Franko
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!