VIPAVSKA BURJA PROTI DARS-U

Torek, 13. avgust 2019

Župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin in vipavski župan Goran Kodelja sta v teh dneh na DARS naslovila nestrinjanje glede zapiranja hitre ceste med Vipavo in Razdrtim. Zaradi gradnje protivetrne ograje je promet zadnjih nekaj mesecev, na sedmih kilometrih ceste, potekal po enem voznem pasu, kar je povzročilo prometne zastoje ter močno upočasnjeno vožnjo. Tako za občane kot za župana obeh občin je bilo to nesprejemljivo.Kot pove Beočanin, je Vipavska hitra cesta ključnega pomena za številne občane in prebivalce Vipavske doline, ki dnevno migrirajo proti Ljubljani in obratno.Izjava: Tadej BeočaninDARS je čez vikend sicer odstranil zapore in s tem sprostil vse štiri pasove na hitri cesti čez Rebrnice, toda hkrati napovedal, da bo že čez slab mesec zaradi meritev hitrosti vetra za daljše obdobje, najmanj do aprila, spet zaprl dva vozna pasova.Ogorčena župana, ki menita, da dalj časa trajajoča zapora ni potrebna, sta tako na DARS naslovila dopis, v katerem pozivata, da je taka namera nesprejemljiva in da naj družba poišče ustreznejše rešitve ali pa da naj vozne pasove zapira, ko je to smiselno - ob napovedih burje, ko je hitra cesta že tako ali tako zaprta za tovorni promet.

 

Po besedah Beočanina upata, da bo DARS iskal rešitve v tej smeri, odgovor pa pričakujeta v nekem razumnem roku, vsekakor pa prej, preden bi zadeva prišla do točke, ko bi se izvršila polletna zapora Vipavske hitre ceste.

 

Mirjam Debevc

Foto: Občina Ajdovščina

 


Izjava: Tadej Beočanin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
01.06.2020
11°C / 27°C
torek
02.06.2020
12°C / 26°C
sreda
03.06.2020
11°C / 27°C