AKTUALNO DO 16H // MEDNARODNI DAN MLADIH

Sreda, 14. avgust 2019

V ponedeljek je potekal Mednarodni dan mladine in v ta namen so se mladi iz celotne Slovenije pa tudi iz Primorske regije mudili na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, kjer so se udeležili sprejema za predstavnike mladinskih organizacij.  


Tema letošnjega mednarodnega dneva mladih je bilo preoblikovanje izobraževanja, s katero želijo Združeni narodi osvetliti prizadevanja, da bi izobraževanje postalo bolj vključujoče in dostopno za vse mlade, kar je tudi eden izmed 17-ih ciljev trajnostnega razvoja v sklopu Agende 2030.  


Na sprejemu jih je s strani ministrstva pozdravila državna sekretarka Martina Vuk, ki je podala svoj pogled na reševanje omenjene problematike.


Izjava: Martina Vuk 1 


V letošnjem letu so začeli s procesom Bele knjige z odprto razpravo, kamor so vabljeni vsi mladi, ki so aktivni na področjih mladinske problematike, saj si s tem projektom na ministrstvu želijo dobiti dokument z odgovorom na vprašanje kakšno izobraževanje si mladi pravzaprav želijo. Zanimiv podatek na sprejemu pa je dodala prav Vukova, saj je zatrdila, da bodo v srednješolsko izobraževanje ponovno vpeljali predmet Državljanska vzgoja.  


Izjava: Martina Vuk 2


Državni sekretar dr. Jernej Štromajer, pa je dodal in obljubil:


Izjava: Jernej Štromajer


Mirjam Debevc

Foto: Gašper Pečar


Martina Vuk 1
Martina Vuk 2
Jernej Štromajer

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
23.01.2020
-5°C / 10°C
petek
24.01.2020
-6°C / 12°C
sobota
25.01.2020
-6°C / 11°C