SLEPI IN SLABOVIDNI IZ VSE SLOVENIJE V ČETRTEK NA KANIN

Torek, 03. september 2019

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica v sodelovanju s soorganizatorji ta četrtek, 5. septembra, pripravlja že 49. srečanje slepih in slabovidnih planincev iz vse Slovenije, ki bo petič zapovrstjo potekalo na Kaninu.


Zbirno mesto pohodnikov in njihovih spremljevalcev bo ob 9. uri na parkirišču pred vhodom na spodnjo postajo kabinske krožne žičnice v Bovcu. Predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica Igor Miljavec. 


izjava Igor Miljavec


Udeležence pohoda bosta pozdravila župan Občine Bovec Valter Mlekuž in direktor Sončnega Kanina Rok Ovsenik. Nato se bodo udeleženci pohoda z žičnico odpeljali do postaje D na Visokem Kaninu, kjer se bodo lahko odločili za lažjo ali težjo pot - pol ali eno uro hoje. Najvišja točka poti je 2202 metra, pohod pa bo voden, saj bosta poleg osebnih spremljevalcev slepe in slabovidne pohodnike spremljala tudi člana gorske reševalna službe. 


Pohodniki bodo lahko obiskali tipno-zvočno predstavitev »Čudoviti alpski svet«, kjer so  predstavljene živalske vrste, ki živijo na območju Kanina oziroma Kaninskih podov. Spoznali bodo kozoroga, gamsa, belko oziroma snežno jerebico, ruševca in še druge živali. Zvočni opisi teh živali vključujejo tudi posnetke njihovega oglašanja. Slepi in slabovidni pa bodo lahko otipali tudi primerke različnih rogov, kože, peres ... Za tipno-zvočno predstavitev bodo poskrbeli v Triglavskem narodnem parku.


Pohoda na Kanin se bodo udeležili slepi in slabovidni s svojimi spremljevalci iz vse Slovenije.

Metka Rupnik
 

izjava Igor Miljavec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
23.01.2020
-6°C / 11°C
petek
24.01.2020
-6°C / 12°C
sobota
25.01.2020
2°C / 12°C