FESTIVAL DEUJE BABE V BERLINU NAGRAJEN Z EUROPEAN YOUTH CULTURE AWARD

Ponedeljek, 09. september 2019

Minuli petek je Festival Deuje babe prejel European Youth Culture Award, evropsko nagrado s področja mladinske kulture, ki jo v treh različnih kategorijah podeljuje nemška mladinska organizacija Respekt!.

Festival Deuje babe je prejel nagrado v kategoriji »mladinsko delo in samoorganizacija«. Poleg festivala Deuje babe, ki ga od leta 2013 ob mednarodnem dnevu žensk v Cerknem organizira Mladinski center C.M.A.K. Cerkno,  sta bili v tej kategoriji nominirani še dve nemški mladinski pobudi: spodbujanje prostovoljnega dela berlinskih najstnikov na področju političnega osveščanja njih samih kot tudi njihovih vrstnikov  ter Modular, največji festival za promocijo mladinske popularne kulturi na Bavarskem in Švabskem.Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad je potekala v berlinskem Francoskem centru. Nagrado je izročil vodja centra, g. Florian Fangmann, ki je ob tem povedal, da »bi bilo teme, ki jih načenja festival Deuje babe, pomembno podpirati v vseh alternativnih klubih v Evropi, zlasti v manjših krajih.  Nagrado je v imenu festivala sprejela mag. Tea Hvala, članica organizacijske ekipe.

Festival Deuje babe je marca 2019 potekal sedmič zapovrstjo. Že od samega začetka predstavlja divje umetniško izražanje in aktivistično delovanje žensk vseh spolov, so zapisali v sporočilu za javnost.  Daje jim možnost, da svoje delo predstavijo širši publiki, prednost pa daje neuveljavljenim ustvarjalkam in borkam, ki zavračajo stereotipne predstave o ženskah in ženskosti ter moških in moškosti; tistim, ki kršijo nenapisana pravila o »normalnem«ali celo »naravnem« videzu, obnašanju, ravnanju in načinu življenja vseh nas.


Ivan Seljak (po sporočilu za javnost)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.01.2020
2°C / 10°C
torek
21.01.2020
-3°C / 10°C
sreda
22.01.2020
-6°C / 10°C