KEMISU SE OBETA NEMOTENO DELOVANJE

Torek, 10. september 2019

Vrhniška družba Kemis lahko po odločitvi ministrstva za okolje in prostor, ki je kot drugostopenjski organ odpravilo odločbo inšpektorata za okolje in prostor za prepoved opravljanja dejavnosti, nadaljuje z delom. Kot je povedal direktor Kemisa Boštjan Šimenc, bi odpadke lahko začeli sprejemati do konca tedna.

"Menim, da se bomo do konca tedna toliko organizirali, da se bodo zaposleni vrnili na delo," je pojasnil Šimenc. Dodal je, da so za odločitev ministrstva izvedeli prek odločbe gradbene inšpekcije, ki so jo prejeli včeraj.

Ministrstvo je ob odpravi odločbe inšpektorata slednjemu zadevo vrnilo v ponovni postopek. Vse pravne posledice odločbe inšpektorata za Kemis so tako odpravljene, so včeraj dodatno pojasnili na ministrstvu.

Gradbena inšpekcija je v začetku avgusta ugotovila, da so vsi po požaru obnovljeni objekti reciklažnega centra vrhniškega Kemisa črna gradnja. Podjetje je obnovo izvedlo brez gradbenega dovoljenja, so ugotovili inšpektorji in Kemisu naložili odstranitev najpozneje do sredine prihodnjega leta.

Kemis se je na inšpekcijsko odločbo pritožil. Minister za okolje in prostor Simon Zajc je naročil, da ministrstvo pritožbo obravnava prednostno. Prav tako je naročil gradbenemu inšpektoratu, da mora prednostno obravnavati Kemisovo prošnjo, da mu dovoli začasno nadaljnje obratovanje.

Javnost pričakuje, da se bo danes odzvala tudi Civilna iniciativa Sinja Gorica, kjer skrbno spremljajo dogajanje v povezavi s Kemisom in se zavzemajo za selitev obrata z Vrhnike.
Ivan Seljak (po podatkih STA)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
27.01.2020
4°C / 11°C
torek
28.01.2020
7°C / 10°C
sreda
29.01.2020
4°C / 14°C