PLANINSKA ODDAJA // ZAKLJUČEK AKCIJE NAJ PLANINSKA KOČA 2019

Petek, 13. september 2019

Obiskovalci gora so v tradicionalnem poletnem izboru Planinske zveze Slovenije in Siola.net Naj planinska koča 2019, v kateri je sodelovalo 157 slovenskih koč, za naj visokogorsko planinsko kočo okronali Zasavsko kočo na Prehodavcih, za naj planinsko kočo pa Dom na Kofcah, kjer bo tudi skupno praznovanje 22. septembra.

V Sloveniji si 157 oskrbovanih planinskih koč prizadeva za dobro počutje in toplo zavetje obiskovalcev gora, ki so s svojimi glasovi pokazali, da cenijo trud oskrbnikov in gostoljubje planinskih koč. V finale so pospremili deseterico, za zmagovalki pa izbrali koči, ki sta pozitiven zgled za preostale, saj želi Planinska zveza Slovenije v vseh kočah tako odnos do obiskovalcev kot tudi oskrbo dvigniti na višjo raven.

Naj visokogorska planinska koča 2019 je postala Zasavska koča na Prehodavcih (PD Radeče), ki na višini 2071 metrov idilično kraljuje v osrčju Julijskih Alp. Oskrbnik Jure Vrečko je dejal, da Zasavsko kočo delata posebno njena majhnost in domačnost. Naziv naj planinske koče je vse zaposlene močno presenetil, saj ga niti približno niso pričakovali.

Naslov naj planinske koče 2019 si je prislužil Dom na Kofcah (PD Tržič), ki s štruklji privablja 1488 metrov visoko pod Košuto, že dvaindvajseto leto pa mu daje pečat družina Vogelnik. Kakšne občutke pa je kolektiv koče imel ob prejetju nagrade, so nam povedali iz koče ter nas povabili na obisk in štruklje.


Izjava: Dom na Kofcah


Skupno praznovanje za naj planinsko kočo 2019 s krajšim programom in predajo plakete obojnim zmagovalcem letošnje akcije pa bo v nedeljo, 22. septembra, ob 11.00 na Domu na Kofcah nad Tržičem.


Na sliki: Dom na Kofcah (foto: kofce.si)

Izjava: Miha Mokorel

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
31.05.2020
9°C / 23°C
ponedeljek
01.06.2020
11°C / 21°C
torek
02.06.2020
11°C / 27°C