PRIHAJA EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

Petek, 13. september 2019

Naslednji teden, od 16. do 22. septembra, bo potekal Evropski teden mobilnosti, ki ljudi spodbuja, da izberejo trajnostne oblike prevoza, kot sta hoja in kolesarjenje, da zmanjšajo emisije ogljika, izboljšajo kakovost zraka in naredijo mestna območja prijetnejša za življenje in delo. Letos poteka prav pod sloganom Gremo peš! in poudarja varno hojo in kolesarjenje ter njune prednosti za naše zdravje, okolje in blaginjo.

Projektu se pridružujejo tudi v občinah Kobarid, Tolmin, Cerkno, Idrija in Ajdovščina v sodelovanju z lokalnimi osnovnimi šolami, društvi, institucijami.

Dogajanje se bo že jutri najprej začelo v Cerknem, in sicer z zaprtjem trga pred fontano in dela Močnikove ulice, delitvijo odsevnikov, akcijo Spremenimo parkirišče v igrišče in uličnimi družabnimi igrami, postavitvijo lesenih vhodov in s kolesarskim izpitom v digitalni obliki.

Izjava: Adrijana Mavri


Simona Skočir
 

Izjava: Adrijana Mavri

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
31.05.2020
9°C / 23°C
ponedeljek
01.06.2020
11°C / 21°C
torek
02.06.2020
11°C / 27°C