POMEMBNA INVESTICIJA CERKLJANSKIH GASILCEV

Ponedeljek, 16. september 2019

V soboto popoldne je Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno ob prisotnosti župana Gašperja Uršiča slovesno odprlo prenovljene prostore znotraj gasilskega doma. Gre za pomembno investicijo, ki je povezana z izboljšanjem pogojev ob intervencijah, predvsem pa s samo logistiko dela društva.

S prenovo so pričeli lani avgusta in je trajala vse leto. V trem času so poleg ureditve zunanjih površin preuredili notranje prostore. Uredili so kakovostne, ogrevane garderobe, in sodoben logističen center, ki bo med drugim služil tudi za delovanje štaba civilne zaščite. V njem so nameščene tudi zveze za komunikacijo z regijskim centrom za obveščanje in za podporo enotam na terenu. 
Stroške za obnovo prostorov v višini nekaj manj kot dvajset tisoč evrov sta delno povrnili občina in Gasilska zveza, a najbolj pomembnih je kar 2.800 prostovoljnih ur članov društva , pa tudi drugih občanov.

Predsednik Gasilske zveze Stanko Močnik je ob tem napovedal nove investicije. Veliko sredstev bo zveza s pomočjo občine vložila v nadaljevanje izgradnje gasilskega doma v Otaležu, cerkljanski gasilci pa bodo že drugo leto dobili novo vozilo.  Sicer pa se že bliža oktober, ko gasilci svojo dejavnost tradicionalno prikažejo na  Glavnem trgu v Cerknem.


Na naslovni sliki:  Poveljnik Gasilske zveze Cerkno Tomaž Štremfelj, Poveljnik  PGD Cerkno Sašo Tušar, Župan Občine Cerkno Gašper Uršič in predsednik Gasilske zveze Stanko Močnik
Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
31.05.2020
9°C / 23°C
ponedeljek
01.06.2020
11°C / 21°C
torek
02.06.2020
11°C / 27°C