LAS S CILJEM TUDI Z NOVIMI PROJEKTI

Ponedeljek, 16. september 2019

Las s CILjem, v katerem sodelujejo partnerji iz idrijske, cerkljanske in logaške občine, v tam programskem obdobju izvaja 11 različnih programov. Na prvem javnem pozivu je bilo izbranih še pet projektov drugih nosilcev, ki so že uspešno zaključeni, vstopajo pa že v  nove.

V kratkem se bodo začeli izvajati projekti, izbrani na drugem javnem pozivu, in sicer i-DEnDI, Odkrijmo žgalnice, Zmanjšaj!, MC Mobil, E-KOLOško KOLOvratenje, Krovna destnacijska znamka Idrija, Gartlc, Kulturna dediščina kot poslovna priložnost, Prenove idrijskih rudarskih hiš II (PIRH - II), Sestavljamo čisto okolje Občine Logatec, Prijazni do okolja (lokalno z manj odpadki) in Medeni krog.

LAS s CILjem se je kot nov LAS v tem programskem obdobju uspešno vključil tudi na področju sodelovanja, saj izvajajo kar 8 projektov sodelovanja med LASi.

Za projekte sodelovanja iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja so pridobili dodatna sredstva v višini dobrih 384. 000 evrov, iz sredstev rezerve za uspešnost pa preko 45.000 evrov.

Do konca programskega obdobja bo LAS s CILjem predvidoma izvajal še skupne projekte s področja podjetništva, lokalne hrane, varovanja in ohranjanja okolja ter vključevanja ranljivih skupin. Pripravljajo pa se tudi na nov razpis za projekte sodelovanja LAS, saj želijo, da se na območju omenjenih treh občin v sodelovanju z drugimi lokalnimi akcijskimi skupinami in z evropskimi sredstvi izvede čim več aktualnih vsebin.

Metka Rupnik (vir: LAS s CILjem)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
31.05.2020
9°C / 23°C
ponedeljek
01.06.2020
11°C / 21°C
torek
02.06.2020
11°C / 27°C