MLADI NA TEMO INFORMIRANJA IN SODELOVANJA V SKUPNOSTI

Četrtek, 19. september 2019

V Tolminu bo jutri v soorganizaciji Zavoda za kulturo, šport in mladino potekal prvi sestanek v okviru projekta Rastimo skupaj 2019, ki bo namenjen informiranju in participaciji mladih v Občini Tolmin.


Glavni organizator je Mladinski svet Slovenije, ki na pobudo Urada RS za mladino projekt Rastimo skupaj letos organizira že petič. V Tolminu se organizaciji pridružuje Zavod za kulturo, šport in mladino, ki tudi zbira prijave za dogodek. Pogovor bo jutri dopoldne potekal med predstavniki vseh omenjenih organizacij, mladinskih organizacij, ki delujejo v tolminski občini ter Občine Tolmin.

Mladi se bodo torej s predstavniki pogovorili o priložnostih in možnostih za vključevanje v procese odločanja pri občini Tolmin ter o načinih obveščanja in sodelovanja v lokalni skupnosti.

Kot pojasnjujejo pri Mladinskem svetu Slovenije, so se za to temo letos odločili prav zaradi dejstva, da je eden izmed razlogov za nizko participacijo mladih v lokalnem okolju predvsem slaba informiranost mladih o možnostih participacije ter o dogajanjih v lokalnih okoljih nasploh. Projekt Rastimo skupaj 2019 tako želi izboljšati informiranje mladih in komunikacijo z njimi oziroma med njimi in odločevalci v lokalnih skupnostih in jih tako spodbuditi v vključevanje v odločilne procese odločanja.


Simona Skočir


Foto: arhiv Mladinskega sveta Slovenije

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
24.11.2020
-2°C / 14°C
sreda
25.11.2020
-2°C / 14°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 13°C