SLOVESNO OB 50-LETNICI MEDOBČINSKEGA DRUŠTVA INVALIDOV IDRIJA-CERKNO

Nedelja, 22. september 2019

Včeraj je v idrijski Modri dvorani potekala slovesna prireditev ob 50-letnici Medobčinskega društva invalidov Idrija Cerkno, ki so se je poleg vodstva in članov društva udeležili tudi številni gostje, ki so tako ali drugače povezani z delovanjem društva. 


Slovenska himna v izvedbi Godbenega društva rudarjev Idrija in dve pesmi v interpretaciji avtorja in člana društva Vladimirja Kržišnika sta naznanila slovesen uvod v prireditev. 


Zbrane je najprej nagovorila gostiteljica, predsednica društva Ljudmila Erjavec in izpostavila osrednje poslanstvo društva, ki ga to z osmimi socialnimi programi in drugo društveno dejavnostjo že pol stoletja opravlja za kakovost življenja ter socialno vključenost invalidov v obeh občinah. 


izjava Ljudmila Erjavec


Udeležence svečanosti sta nagovorila tudi oba župana. Idrijski župan Tomaž Vencelj je izpostavil vlogo občine pri zagotavljanju kakovosti življenjska vseh, tudi invalidov, in se društvu zahvalil za tvorno sodelovanje v prizadevanjih občine za pridobitev listine Občina po meri invalidov, ki jo je prejela leta 2017. Cerkljanski župan Gašper Uršič pa je poudaril prizadevanja, da tudi cerkljanska občina pridobi omenjeno listino, za kar so na predlog društva v samem Cerknem že izvedli nekaj posegov. 


Drago Novak, predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije, ki združuje 69 invalidskih društev in skupno okoli 51.000 članov, pa je poudaril zlasti nujnost nenehne skrbi za ustvarjanje družbe enakih možnosti za vse.


izjava Drago Novak


V osrednjem delu svečanosti je predsednik zveze delovnih invalidov Slovenije podelil priznanja zveze najzaslužnejšim za delo društva. Pisno priznanje zveze so prejeli Slavko Moravec, Marijan Bončina in Izidor Kovač, častni znak zveze pa Vladimir Kržišnik. 


izjava Vladimir Kržišnik


Ob 50-letnici so podelili tudi društvena priznanja za 40-letno zvestobo in vestno delo v  društvu ter sosednjim invalidskim društvom za zgledno sodelovanje.

Glasbeno je slovesnost poleg idrijskih godbenikov sooblikoval tudi duo JaJe, ansambel Blisk pa je glasbeno obarval družabni del dogodka, ki se je ob pogostitvi odvijal po zaključku uradnega dela prireditve.

Metka Rupnik
 

Izjava: Ljudmila Erjavec
Izjava: Drago Novak
Izjava: Vladimir Kržišnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
31.05.2020
9°C / 23°C
ponedeljek
01.06.2020
11°C / 21°C
torek
02.06.2020
11°C / 27°C