PRI FONTANI V TOLMINU PONOVNO ZDRUŽEVALA PESEM

Nedelja, 22. september 2019

Včeraj zvečer je ponovno zaživelo staro mestno jedro Tolmina, pesem je tam združila celo Tolminsko.Komorni zbor Musica Viva, ki ga vodi Erika Bizjak, je organiziral že deseti koncert iz cikla Pesem na vasi, ki je vse od leta 2010 potovala po različnih tolminskih vaseh. Jubilejna deseta prireditev se je odvila pod naslovom Tolminska je pesem.

Ob 18. uri so se najprej na stojnicah predstavile vse vasi, v katerih je v minulih letih potekala Pesem na vasi. Obiskovalci so lahko spoznali njihove posebnosti in predvsem poskusili raznorazne domače dobrote.

Koncert se je pričel ob 19. uri, ko je uvodoma zazvenela pesem Komornega zbora Musica Viva, nato pa so obiskovalci lahko prisluhnili še gostom, Oktetu Vrtnica in Kvartetu sester Trobec Žagar. Vmes pa so prisotni lahko slišali več o vseh vaseh, kjer je zvenela Pesem na vasi in tudi obudili spomine na pretekle koncerte.

Večer je sklenila skladba O, Tolminska v izvedbi zbora Musica Viva. Besedilo je Erika Bizjak priredila prav za to prireditev in je posvečeno tolminski deželi.


Zbor po zaključku tega projekta vsekakor ne bo počival, kaj vse pripravljajo, bo pokazal čas, še naprej pa bo seveda imela glavno besedo pesem.


Simona Skočir

Fotografija: Mirko Kavčič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
31.05.2020
9°C / 23°C
ponedeljek
01.06.2020
11°C / 21°C
torek
02.06.2020
11°C / 27°C