KO SANJE IN ZNANJE NAJDEJO POT TUDI ZA SLEPE IN SLABOVIDNE

Sreda, 02. oktober 2019
V organizaciji Posoškega razvojnega centra, enote Ljudske univerze Tolmin, in Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica bo jutri od 18. ure naprej v Kinogledališču Tolmin potekal kulturno-izobraževalni dogodek Ko sanje in znanje najdejo pot. Več Patricija Rejec s Posoškega razvojnega centra.


Izjava Patricija RejecNa dogodku bodo o svojih življenjskih izkušnjah spregovorili tudi najrazličnejši gostje, med njimi  predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica Igor Miljavec, ki v nadaljevanju pojasnje, zakaj je dogodek zanje pomemben.


Izjava Igor MiljavecPomemben del jutrišnjega dogodka bo tudi odprtje razstave (Ne)vidni, pri oblikovanju katere je sodeloval uspešen fotograf Srdjan Živulović. Med drugimi bodo na ogled tako njegove fotografije kot fotografiji dr. Evgena Bavčarja, slepega fotografa, pisatelja in filozofa, prejemnika nagrade Državljan Evrope 2016 in najvišjega francoskega državnega odlikovanja Vitez legije časi Republike Francije, razstavljena pa bo tudi fotografija domačega fotografa Miljka Lesjaka.

Fotografska razstava bo predstavila svet oseb z okvaro vida, slepih in slabovidnih, njihovo pot od nevidnosti do vidnosti talentov, znanj, uspehov in priznanj tako v domačem kot evropskem prostoru. Več fotograf Srdjan Živulović.


Izjava Srdjan Živulović


Dogodek je za udeležence brezplačen, saj ga sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, in sicer v okviru podpornih dejavnosti v izobraževanju odraslih v letu 2019.


Simona Skočir

Na fotografiji: (Zvočna) knjiga je zdravilo - v knjižnici slepih in slabovidnih v Ljubljani (Srdjan Živulović - BOBO)

Izjava Patricija Rejec
Izjava Igor Miljavec
Izjava Srdjan Živulović

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
23.01.2021
7°C / 12°C
nedelja
24.01.2021
9°C / 10°C
ponedeljek
25.01.2021
4°C / 12°C