PISANA JESEN PRINAŠA PISANE MELODIJE

Petek, 04. oktober 2019

Z jesenjo se v Cerkno vrača pisan nabor muzik, ki jih prinaša festival Keltika. Jesensko sezono bomo v Gabrijelu začeli v petek, 4. oktobra z dvojnim jazz koncertom. Saksofonist Boštjan Simon z zasedbo There Be Monsters raziskuje filozofske in družboslovne koncepte modernega jazza in ga prepleta s klasiko in etnom. Poleg omenjene zasedbe bomo slišali progresivni in eksperimentalni jazz ameriško-italijanskega tria Hobby Horse. 

V sredo, 6. novembra, bo koncert festivala Keltika potekal v klubu Gromka v Ljubljani v koprodukciji s ciklom Defonija. Slišali bomo norveško-ameriško jazzovsko navezo The Young Mothers. Na koncertu, s katerim Defonija obeležuje 20-letnico delovanja, se bosta predstavila še Marco Colonna s solo nastopom in duo Tomaž Grom / Axel Dörner. 

Zadnji letošnji koncert Keltike bo v bar Gabrijel pripeljal zvok alternativnega rocka. Na dvojnem koncertu 23. novembra bo Martin Ramoveš s svojim bendom predstavil nov album z uglasbenimi pesmimi satirika in poeta Ivana Roba, sledila pa jim bo zasedba Chrisa Eckmana, The Frictions.

Zaključek cikla filmov o glasbi Paglej!, ki ga Zavod Jazz Cerkno pripravlja v koprodukciji z Mestno knjižnico in čitalnico Idrija, bo 6. decembra v idrijski galeriji Magazin. Dokumentarnemu filmu o festivalu Improcon – Srčišče glasbe bo sledil koncert free jazz tria Jaz, Drevo. 

Kot je že v navadi, bomo 23. decembra praznovali obletnico bara Gabrijel. Letos boste rajali z zasedbo Orlek in njihovim veseljaškim folk rockom in tako proslavili 24 let delovanja vašega najljubšega koncertnega prizorišča v Cerknem.


Polona Sušnik 


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.08.2020
20°C / 33°C
četrtek
13.08.2020
19°C / 32°C
petek
14.08.2020
19°C / 31°C