PO VASEH Z MOBILNO RAČUNALNIŠKO UČILNICO

Ponedeljek, 14. oktober 2019

Danes v vasi Lazec na Cerkljanskem partnerji projekta sodelovanje "LAS: Digitalne rešitve ZA izzive podeželja" pričenjajo z izvajanjem izobraževanj s področja računalništva na območju Idrijskega in Cerkljanskega. Na predhodnih delavnicah po krajevnih skupnostih so namreč ugotovili, da je največ zanimanja za začetne tečaje uporabe računalnikov, ki se bodo odvijali v večini sodelujočih krajevnih skupnostih, pa tudi za učenje uporabe interneta, e-pošte, e-storitev in osnov grafičnega oblikovanja. Tečaji so brezplačni, nanje pa udeležencem ni potrebno prinesti svojega osebnega računalnika, saj bodo imeli na voljo mobilno učilnico. 

V okviru istega projekta se bo 22. oktobra v Vitadomu v Črnem Vrhu nad Idrijo pričelo izobraževanje na temo digitalne fotografije s pametnim telefonom, v prihodnjih tednih pa se bodo tovrstna izobraževanja zvrstila še po drugih manjših krajih na Idrijskem in Cerkljanskem.

Metka Rupnik
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
30.01.2023
-1°C / 8°C
torek
31.01.2023
-4°C / 8°C
sreda
01.02.2023
-5°C / 11°C