JUTRI DAN KOBARIŠKEGA MUZEJA

Petek, 18. oktober 2019

V Kobaridu bodo jutri obeležili Dan Kobariškega muzeja. 


Kobariški muzej je največja zbirka premične dediščine prve vojne pri nas in v širši okolici in kot tak privablja mnogo obiskovalcev. Po besedah direktorja Martina Šolarja se muzej v zadnjem času vedno bolj odpira in povezuje ter s tem postaja del najboljše ponudbe v Dolini Soče.

Dosegajo rekordne številke obiskovalcev, pohvalijo pa se lahko tudi z dejstvom, da so med prvimi v Sloveniji prejeli znak kakovosti za petzvezdnična doživetja – Slovenia unique experiences, in sicer za produkt Pripoved vojaka s soške fronte, ki so ga v muzeju zasnovali v sodelovanju z Ustanovo Fundacijo Poti miru v Posočju in Mlekarno Planika iz Kobarida.
 
Jutri, 19. oktobra, pripravljajo Dan Kobariškega muzeja, tradicionalno slovesnost v spomin na 29. obletnico odprtja muzeja. Predstavili bodo letošnje novosti, prenovo stalne razstave v Kobariških sobah in novo občasno razstavo Avstro-ogrska vojska v Zgornjem Posočju, II 25. 5. 1915 - 23. 10. 1917. Slavnostni govornik bo Silvester Gaberšček, častni član muzeja in hkrati visoki predstavnik Ministrstva RS za kulturo. 


Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.05.2020
9°C / 24°C
sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
10°C / 22°C