VELIKO ZANIMANJE ZA PONUDBO KMEČKE TRŽNICE

Nedelja, 20. oktober 2019

Včeraj dopoldne se je Mestni trg Idrija spremenil v kmečko tržnico, ki jo je Idrijsko – cerkljanska razvojna agencija s pomočjo različnih soorganizatorjev pripravila že petnajstič zapored. Tržnica je bila letos pripravljena v okviru projekta Novi izzivi slovenske drobnice. Dogodek je številnim obiskovalcem ponudil najrazličnejše pridelke  in izdelke, po katerih kupci radi posežejo. Ne gre zgolj za običajno tržnico, pač pa za krepitev prepoznavnost in zavedanje o pomenu pridelave in uporabe lokalno pridelane hrane. Te cilje že vsa leta podpirata ustanoviteljici agencije, Občina Idrija in Cerkno. Včerajšnjo tržnico v Idriji so spremljali tudi različni  dnevi odprtih vrat, vodeni ogledi in drugi dogodki.
Prepoznavnost lokalno pridelane hrane ni zgolj modna muha, pač pa nujna usmeritev slovenskega kmetijstva v smeri izboljšanja samooskrbe in izboljšanja kakovosti ponudbe hrane. Zanimiva novost v tej smeri se za idrijske potrošnike obeta že v prihodnjih dneh, saj bo Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija v Spodnji Idriji odprla novo mesoteko, ki bo na inovativen način združila ponudbo idrijsko – cerkljanskih kmetij, pa tudi ponudnike iz zgornjega Posočja.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.05.2020
9°C / 24°C
sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
10°C / 22°C