STEČAJNI POSTOPEK PRIMORJA PODALJŠAN ZA DVE LETI

Nedelja, 20. oktober 2019

Stečajni postopek nad nekdanjim gradbenim velikanom Primorje iz Ajdovščine poteka uspešno, sodišče pa je potrdilo dveletno podaljšanje roka za dokončanje stečaja. Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec:

Posnetek

Stečajni postopek nad Primorjem naj bi bil po načrtu zaključen že letos, vendar je najprej upniški odbor, nato pa maja letos še Okrožno sodišče v Novi Gorici dalo soglasje za podaljšanje stečajnega postopka še v leti 2020 in 2021.

Prejšnji teden so na dražbi za nekaj več kot 1,5 milijona evrov prodali nepremičnino v Kromberku pri Novi Gorici. Kupila jo je družba K.Tivoli, in sicer za višjo ceno od izklicne. Za nakup se je na dražbi potegovala tudi  tako imenovana Slaba banka. . K.Tivoli je sicer v 49-odstotni lasti Kolektor Kolinga, ki je  100-odstotni lastnik Kolektorja CPG.

Do zaključka stečajnega postopka Primorja bo naprodaj še nekaj nepremičnin, med njimi počitniško naselje na Cresu ter več zemljišč in nepremičnin v Slovenskem Primorju, Izoli, Kopru, Novi Gorici, Vrtojbi in Ajdovščini.


Ivan Seljak, STA

Rudolf Hramec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.05.2020
9°C / 24°C
sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
10°C / 22°C