IZOBRAŽEVANJA ZA ŠE UČINKOVITEJŠE POSREDOVANJE

Ponedeljek, 21. oktober 2019

V ZD Idrija veliko pozornosti namenjajo dodatnim izobraževanjem in usposabljanjem svojih zaposlenih. Več teh aktivnosti je potekalo tudi jeseni.

Štirje sodelavci enote NMP ZD Idrija, ki jo vodi zdravnik Tine Pavšič, so se udeležili 13. strokovnega izobraževalnega tekmovanja ekip iz NMP na Rogli. Ekipo so sestavljali zdravnica specializantka Ingrid Rupnik voznik reševalec Žan Gostiša, vodja zdravstvene nege v enoti NMP ZD Idrija Tilen Sedej in vodja reševalne službe v ZD Idrija Oleg Valentin Vidmar. Ekipe NMP, med njimi tudi ekipa ZD Idrija, so tri dni pridobivale izkušnje s področja zahtevnih intervencij in si nabirale novih znanj. Dodana vrednost tovrstnega tekmovanja so namreč dokaj realni scenariji, kar omogoča delo pod pritiskom, ki se lahko primerja z resničnimi intervencijami.

Za vse, ki se v ZD Idrija srečujejo s tem področjem, so v sodelovanju s SIM centrom že spomladi izpeljali delavnico reanimacije in oskrbe vitalno ogroženega pacienta, v prvi polovici oktobra pa so se, prav tako s pomočjo omenjenega centra, zaposleni v ZD Idrija lahko udeležili učne delavnice, namenjene vsem, ki se na svojih delovnih mestih srečujejo z oskrbo vitalno ogroženega otroka.

Jeseni so v ZD Idrija organizirali tudi delavnico s področja ”mehkih veščin” komuniciranja s težavnimi sogovorniki, ki jo je vodil priznani strokovnjak dr. Željko Ćurić, zdravnik, psihiater, psihoterapevt in predavatelj, ki se ukvarja s svetovanjem skupinam in organizacijam na področju vodenja ljudi, komunikacije, reševanja konfliktov, pogajanj in sprejemanja odločitev.

Metka Rupnik (Vir: ZD Idrija)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.05.2020
9°C / 24°C
sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
10°C / 22°C