V ŠEBRELJE PRIHODNJI TEDEN PO OBNOVLJENI CESTI

Ponedeljek, 21. oktober 2019

Za krajane Šebrelj se od srede dalje obeta popolna dnevna zapora ceste, a jih to ne bi smelo preveč motiti. Ministrstvo za gospodarstvo in Občina Cerkno namreč sofinancirata prepotrebno rekonstrukcijo ceste med Stopnikom in tako imenovano Črno Mlako. V zadnjih mesecih so tam potekala gradbena dela na opornih zidovih in odvodnjavanju, dober teden dni pa  bo namenjen končni asfaltaciji.

450 tisoč evrov bo na osnovi  23. člena Zakona o financiranju občin sprva pokrilo Ministrstvo za gospodarstvo, polovica denarja je nepovratnega, polovico pa bo morala Občina Cerkno v obliki kredita vrniti v državni proračun. Večina gradbenih del na 1.200 metrov dolgem odseku je pod streho, asfaltna preplastitev pa se bo odvijala od srede 23. , do ponedeljka, 28. oktobra. V tem času je predvidena popolna zapora ceste med 8. in 16. uro.  Obvoz bo preko oblakovega vrha, za osebna vozila pa tudi preko Jagršč.
Med zemeljske posege v Občini Cerkno v tem obdobju lahko omenimo tudi sanacijo zemeljskega plazu Mrovljev grič, med Novaki in dolino Kopačnice, kjer Ministrstvo za okolje financira odpravo posledic poplav iz leta 2017.  Investicija v vrednosti 106 tisoč evrov bo v glavnem zaključena v letošnjem letu, asfaltacija ceste pa bo zaradi stabilizacije  na novo nasutega materiala izvedena v začetku leta 2020.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.05.2020
9°C / 24°C
sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
10°C / 22°C