AJDOVSKI OSMOŠOLCI NA ZAPOSLITVENEM BAZARJU

Torek, 22. oktober 2019

V Ajdovščini je v današnjem dopoldnevu potekal že sedmi Zaposlitveni bazar v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Hiša Mladih Ajdovščina. Bazar je potekal v veliki dvorani Zavoda za šport Ajdovščina, na njem pa so se osnovnošolcem predstavile lokalne gimnazije, srednje poklicne šole in tudi lokalna podjetja. 

Več o namenu dogodka pove vodja Mladinskega kulturnega centra Tonja Ferjančič. 

Izjava: Tonja Ferjančič

V dvorani so se na glavnem odru in stojnicah s pestrim programom predstavile Gimnazija Nova Gorica, Šolski center Postojna, Šolski center Srečka Kosovela Sežana, Škofijska gimnazija Vipava, Šolski center Nova Gorica, Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna, Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina in Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana. Poleg srednjih in poklicnih šol so učencem svojo dejavnost predstavila tudi lokalna podjetja Incom LEONE d.o.o., Tekstina d.o.o, MAHLE Letrika d.o.o. in Enoop d.o.o.. Večina učencev sicer že zelo zgodaj ve kam po srednji šoli, a je vsako leto tudi več takih, ki jim prav Zaposlitveni bazar pomaga pri odločanju in kasneje pri izbiri nadaljnjega izobraževanja.

Bazarja se je udeležilo okoli 250 osnovnošolcev z osnovnih šol Col, Dobravlje, Otlica, Šturje ter osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina in osnovne šole Draga Bajca Vipava. Učenci so na stojnicah bazarja lahko sodelovali tudi pri različnih dejavnostih in nagradnih igrah.


Ana Štokelj

                                   
 

Tonja Ferjančič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.05.2020
9°C / 24°C
sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
10°C / 22°C