GAZELE SO PODELJENE, PRIPRAVITE SE NA JUBILEJNI, 20. IZBOR!

Sreda, 23. oktober 2019

Družba Dnevnik je z včerajšnjim  dogodkom Slovenska gazela 2019 sklenila 19. izbor najboljših izmed najhitreje rastočih in bonitetno odličnih slovenskih podjetij. Za zlato gazelo 2019 so razglasili Virs iz Lendave, naziv srebrna gazela je pripadel cerkniškemu Alpodu, kipec bronaste gazele pa so podelili MI Elektroniki iz Brezovice.

Virs, ki je svojo pot pred 15 leti začel z zastopstvi, je z akumulacijo in vlaganji v znanje in tehnologijo ter sposobnostjo preobrazbe danes specializiran na ozko tržno nišo avtomatizacije in robotizacije na področju varjenja ter rezanja.

Srebrno gazelo je letos prejelo podjetje Alpod iz Podskrajnika. To letos dosega zavidljivo dodano vrednost,  90.000 evrov na zaposlenega. So največji distributer talnih oblog v JV Evropi, razvili so lastno blagovno znamko Floorexperts, v tujini imajo štiri podjetja. 

Letošnja bronasta gazela pa prihaja iz Brezovice pri Ljubljani.  V MI Elektroniki so v petih letih podvojili prihodke – s 3 na več kot 6 milijonov evrov in s tem ustvarili okrog 20 novih, dobro plačanih delovnih mest. Veliko od letošnjih nominirancev sodeluje tudi s Primorskim valom. Med njimi tudi letošnja gorenjska gazela – Agromehanika, ki si je zgradila položaj vodilnega proizvajalca škropilne tehnike v srednji in JV Evropi, ponaša pa se tudi z dizajnersko zapeljivim traktorjem AGT, ki je plod lastnega razvoja in proizvodnje.


Ivan Seljajk

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.05.2020
9°C / 24°C
sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
10°C / 22°C