KO ZADIŠI S KROŽNIKA!

Ponedeljek, 28. oktober 2019

LAS s CILjem v okviru projekta Novi izzivi slovenske drobnice, sklop Razvoj kulinarične ponudbe jutri v prostorih pokrite tržnice v Idriji pripravlja brezplačno kulinarično delavnico Jagnjetina in ovčje mleko v kulinariki. Reja drobnice in s tem poraba mesa drobnice sta v zadnjih desetih leti močno porasli, saj je mlada jagnjetina ena najokusnejših vrst mesa, vendar še vedno premalo uporabljena. Premalo so poznane pozitivne hranilne lastnostih mesa drobnice, možnosti uporabe, izbor jedi je še vedno preozek.

Namen delavnice je tako predstaviti in spodbuditi večjo in kakovostno ponudbo jedi iz lokalno pridelanega mesa in mleka drobnice v turistični ponudbi in vsakdanji prehrani. Delavnica je namenjena gostincem, kuharjem različnih gostinskih obratov, rejcem drobnice in drugim, ki jih ta tematika zanima. Na nje bodo udeleženci spoznali način razkosavanja za čim večji izkoristek, različne načine uporabe vseh delov po načinu »zero waste« ter kako izkoristiti in pripraviti jedi iz manj cenjenih delov jagnjetine. 

Skupaj z vodjo delavnice Ano Anito Ratoša, ki je svoje 25-letne izkušnje v gostinstvu nabirala z delom v družinski gostilni in na turistični kmetiji, s  sodelovanjem z Akademijo Jezeršek in pri vodenju velikih hotelskih kuhinj, bodo udeleženci pripravili do 10 različnih jedi, vključno s sladicami iz ovčjega mleka.

Metka Rupnik
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

petek
11.10.2024
10°C / 23°C
sobota
12.10.2024
9°C / 22°C
nedelja
13.10.2024
10°C / 20°C