DELAVNICA STARTUP IZZIV

Četrtek, 31. oktober 2019

Od ponedeljka do srede je v Primorskem tehnološkem parku potekala delavnica Startup izziv, na kateri so slepi in slabovidni skupaj z iskalci zaposlitve in potencialnimi podjetniki ter učitelji reševali probleme na podjeten način.

Udeleženci z zelo raznolikimi ozadji in izkušnjami so se v minulih treh dneh učili timskega dela, interdisciplinarnih pristopov, tržnih zakonitosti in razvijali podjetnost. Razvijali so svoje podjetniške ideje, izboljšali komunikacijske in pogajalske spretnosti, preverili trg, oblikovali produkte in jih tudi predstavili.

Delavnica je bila namenjena ranljivim skupinam na Goriškem, med njimi slepim in slabovidnim, iskalcem zaposlitve, pa tudi potencialnim podjetnikom in pedagoškim delavcem. Vključenost raznljivih skupin pa je prinesla tudi nove izzive.


Izjava Marjana Simčič Humar


Program je sicer potekal pod okriljem projekta LAS – v objemu sonca, v katerem Primorski tehnološki park sodeluje z Mladinskim centrom Nova Gorica, Šolskim centrom Nova Gorica in Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica.


Simona Skočir

 

Izjava Marjana Simčič Humar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
16.06.2024
15°C / 27°C
ponedeljek
17.06.2024
15°C / 29°C
torek
18.06.2024
16°C / 30°C