DANES SLOVESNA PREDAJA NOVIH PRIDOBITEV ZA SKUPNOST ŠOL BIOSFERNEGA OBMOČJA JULIJSKE ALPE

Sreda, 06. november 2109

Danes ob 10. uri javni zavod Triglavski narodni park organizira slavnostno predajo na osnovni šoli Franceta Bevka Tolmin, kjer bo predstavil nove pridobitve za šole, vključene v Skupnost Biosfernega območja Julijske Alpe.

Skupnost šol Biosfernega območja Julijske Alpe (UNESCO MAB) je prva tovrstna povezava osnovnih šol in upravljavca zavarovanega območja v takšnem obsegu in na tako pomembnem območju, kot sta Triglavski narodni park in Biosferno območje Julijske Alpe. Skupnost šol vključuje 38 osnovnih šol. Povezuje več kot 7.000 osnovnošolcev ter ravnateljev in učiteljev v skrbi za Triglavski narodni park in njegovo vplivno območje. 

Šole sodelujejo pri načrtovanju vsebin, ki so za učence najbolj primerni glede na učni načrt. Učenci šol, ki so vključene v Skupnost šol Biosfernega območja Julijske Alpe so aktivni pri varovanju narave in kulturne dediščine, s tem pa tudi aktivno prispevajo v varstvu Triglavskega narodnega parka.

V tem šolskem letu bo vsaka šola, ki je članica projekta, prejela visoko gredo, novo številko otroškega časopisa, interaktivni zemljevid ter dostop do Triglavske zakladnice, spletne platforme z učnimi vsebinami. 

Na današnji predaji bodo prisotni tudi župan Občine Tolmin Uroš Brežan,  dr. Rosana Cerkvenik, predsednica Nacionalnega odbora UNESCO MAB, Marjetka Hafner, Generalna sekretarka nacionalne komisije za UNESCO, svetnik v Svetu TNP Danijel Oblak, ravnatelji sosednjih osnovnih šol in direktor Triglavskega narodnega parka mag. Janez Rakar.

Jutri, 7.novembra ob 10ih pa bo slovesna predaja potekala tudi na osnovni šoli Gorje.


Sendi Kuščer

Fotografija: tnp.si

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C