VČERAJ ZASEDAL SVET OBČINE AJDOVŠČINA

Petek, 08. november 2019

Občinski svet Občine Ajdovščina je včeraj zasedal že na 9. redni seji. Ajdovski svetniki so se najprej ustavili pri Pravilniku o subvencioniranju stroškov sterilizacije in kastracije lastniških mačk in psov. Župan Občina Ajdovščina Tadej Beočanin.

Izjava Tadej Beočanin1


Na  včerajšnji seji so svetniki naredili še korak naprej do skupne nove Medobčinske uprave Mestne občine Nova Gorica, Občine Ajdovščina in Občine Brda. Več o tem župan Občine Ajdovščina, Tadej Beočanin. 

Izjava Tadej Beočanin2


Ajdovski svetniki so včeraj razpravljali tudi o Planu razvoja in vzdrževanja občinskih cest za obdobje 2020-2024. Veliko kategoriziranih lokalnih cest in javnih poti v Občini Ajdovščina je potrebnih temeljite prenove, ki naj bi se zgodila v naslednjih 12 letih. Jože Velikonja, geodet komunalno stanovanjske družbe  Ajdovščina je kot avtor celotnega pripravljalnega gradiva  popisal stanje na terenu. Dokument bo objavljena na  spletnem portalu iObčina, kjer se bo v prihodnje možno spremljati napredek sanacij cest.  Jože Velikonja.


Izjava Jože Velikonja


Plan razvoja in vzdrževanja občinskih cest je bil v celoti podprt. Župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin.


Izjava Tadej Beočanin3


Razprava se je ob koncu razvnela tudi ob predlogu cen programov Otroškega vrtca Ajdovščina. Glavni razlog za višanje cen naj bi bili višji materialni stroški, čemur pa so nekateri svetniki nasprotovali. Po njihovem mnenju bi lahko dvig cene vrtca nekaterim staršem predstavljal veliko težavo pri plačevanju vrtca. Prepričani so, da je bilo spomladansko zvišanje cen že dovolj visoko. Tokrat pa naj Občina Ajdovščina najde drugo rešitev, s katero bi  zavod prišel do želenih sredstev.  Kljub temu je večina svetnikov, s šestnajstimi glasovi, predlog novih cen potrdila.


Ana Štokelj

Tedej Beočanin 1
Tedej Beočanin 2
Jože velikonja
Tedej Beočanin 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.08.2020
20°C / 33°C
četrtek
13.08.2020
19°C / 32°C
petek
14.08.2020
19°C / 31°C