AJDOVSKI OSNOVNOŠOLCI NA UNIVERZI YALE

Sobota, 09. november 2019

Šest učencev OŠ Danila Lokarja Ajdovščina se trenutno v ZDA udeležuje turnirja prvakov World Scholar's Cup, ki poteka od 8. do 13. novembra na znani univerzi Yale.

Dva ekipi ajdovskih učencev sta se na prestižno tekmovanje uvrstili po odličnih rezultatih najprej na mednarodnem območnem prvenstvu v Ljubljani februarja letos in nato na svetovnem prvenstvu v Kazahstanu julija letos, kjer so se pomerili s tekmovalci iz številnih držav s celega sveta.

Turnir na prestižni Univerzi Yale je zaključni dogodek, na katerega so povabljene le najvišje uvrščene ekipe na svetovnih prvenstvih.

Tekmovanje obsega štiri preizkuse znanja - sodelovalno pisanje, skupinstko debato, obsežen test in skupinski kviz. Krovna tema letošnje sezone je »svet na obrobju«. Tematika, vprašanja in debatne trditve so izrazito medpredmetni, zahtevajo kritični razmislek in zagovarjanje lastnega stališča.

Turnir poteka v kampusu Univerze Yale, kjer bodo udeleženci imeli priložnost govoriti tudi s študenti in profesorji ter se spoznati s študentskim življenjem.


Udeležbo obeh ekip v Ameriki so finančno podprli tudi ajdovska podjetja, posamezniki in občina.


Simona Skočir (po sporočilu za javnost)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
02.06.2020
12°C / 26°C
sreda
03.06.2020
12°C / 26°C
četrtek
04.06.2020
15°C / 22°C