MIGANJE ZA ZDRAVE DOJKE LETOS ŽE PETIČ

Nedelja, 10. november 2019

Društvo za zdrave dojke, leta 2014 ustanovljeno kot Društvo proti raku dojk Posočje, letos praznuje peto obletnico delovanja, zato bo letos njihova že tradicionalna prireditev MIDO - miganje za zdrave dojke, še bolj posebna. 


Idejna zasnova dogodka, ki bo potekal 16. novembra, je že od začetka enaka - z miganjem v dobri družbi se udeleženke zabavajo in spodbujajo k redni telesni vadbi, ki zmanjša pojavnost raka dojk za 20 %. Ob letošnji obletnici se bo dogodek začel s Tekom sozvočja ob reki Soči - iz občin Bovec, Kobarid in Tolmin bo tekla štafeta deklet, v delu poti pa z njimi tudi župani vseh treh občin, v nadaljevanju pa bo, kot je v navadi, sledil raznolik športno-zabavni program. 


Poleg tega bodo na letošnjem dogodku MIDO 2019 najavili tudi nov pilotni projekt vseh treh občin in Društva za zdrave dojke v sodelovanju z nacionalnim projektom Dora. Glede na težave pri organizaciji mobilne enote mamografa so župani vseh treh občin prisluhnili potrebam dostopnosti preiskave in en dan v tednu bo vsaka občina prispevala vozilo, prostovoljci društva pa bodo poskrbeli za prevoz vseh, ki imajo težave pri organizaciji prevoza do stacionarne enote mamografa v Splošni bolnišnici Franca Derganca v Šempetru pri Novi Gorici.


Prijave na letošnji MI-DO na spletni strani dogodka zbirajo še do 13. novembra oz. do zasedenosti mest, sprejeli bodo največ 280 udeležencev. 


Simona Skočir

Fotografija: FB Društvo za zdrave dojke

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
11.07.2020
16°C / 30°C
nedelja
12.07.2020
14°C / 28°C
ponedeljek
13.07.2020
13°C / 27°C