NA NOVEMBRSKIH RAČUNIH ŽE DRUGAČNO OBRAČUNAVANJE ZA RAVNANJE Z ODPADKI

Ponedeljek, 11. november 2019

Pred kratkim smo že objavili informacijo, da bo podjetje Komunala Idrija spremenilo način obračunavanja storitve ravnanja z odpadki za uporabnike storitve na območju občine Cerkno. Od oktobrskega obračuna, ki ga bodo uporabniki prejeli na novembrskih računih, bo Komunala odpadke obračunavala po dejansko zbranih količinah. To pomeni, da se bo količina preteklega meseca razdelila na osebe v gospodinjstvu, obračunane bodo dejanske količine odpadkov, obračunane količine odpadkov na položnicah za občane se bodo tako iz meseca v mesec spreminjal, vendar pa se bodo s tem izognili količinskemu poračunu ob koncu leta.

Na višino končnega zneska storitve ravnanja z odpadki  ki ga na položnici mesečno plačajo občani, namreč vplivata dva kriterija. Prvi je cena, torej stroški, ki nastanejo pri izvajanju storitve, drugi pa  stroški opravljenih storitev, torej količina zbranih odpadkov v kilogramih. Kot pojasnjujejo na Komunali Idrija se cena storitev zaenkrat ne bo spremenila, spremenile pa se bodo količine zbranih odpadkov. Ker glede na trenutne okoliščine pričakujejo, da bodo zbrane količine odpadkov večje od obstoječih, se bo končni znesek na položnici za uporabnika nekoliko povišal.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

acergama dne 11.11.2019 ob 08:57:14
#1
Zanimivo !!!! Kako je mogoče, da se kljub zmanjševanju števila prebivalcev količina odpadkov nenehno povečuje ?????Pozabljeno geslo?

 

sobota
11.07.2020
16°C / 30°C
nedelja
12.07.2020
14°C / 28°C
ponedeljek
13.07.2020
13°C / 27°C