CON-FRONT GLASBENO-VIZUALNI DOGODEK

Torek, 12. november 2019


Fundacija Poti miru v Posočju v sklopu projekta CON-FRONT s podporo Ustvarjalne Evrope vabi v Tolmin, Ljubljano in Gorico na glasbeno-vizualno predstavo in dokumentarni film, ki govori o zgodbah vojn v času prve svetovne vojne in danes ter usodah ljudi, ki bežijo iz konfliktnih območji.

Na včerajšnji tiskovni konferenci v Novi Gorici so predstavili projekt CON-FRONT, ki odraža sporočila miru, prijateljstva in povezovanja, zajema pa celotno območje, po katerem je med prvo svetovno vojno potekala soška fronta.

CON-FRONT je mednarodni in multidisciplinarni projekt, s poudarkom na spominu na 1. svetovno vojno. Projektni partnerji bodo na podlagi ustvarjanja s sodobno glasbo in poznavanjem kulturne dediščine ter soočanjem s preteklostjo in sedanjostjo razvili nove načine obeleževanja in spominjanja. Maša Klavora.

Izjava: Maša Klavora

Glasbeno-vizualni dogodek  je pripravilo 10 mladih glasbenikov in vizualnih umetnikov iz Slovenije, Belgije, Francije, Italije in Severne Makedonije. Slovenski pridruženi projektni partnerji pa so Goriški muzej, Zavod za šport, kulturo in mladino Občine Tolmin in Kino Šiška Ljubljana. Dogodek, ki je brezplačen, bo danes predstavljen v Kinogledališču Tolmin ob 11.45 za gimnazijce ter ob 20. uri za abonma in izven, jutri, 13. novembra ob 20. uri v Kinu Šiška Ljubljana in v četrtek, 14. novembra ob 20.30 v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici.



Mirjam Debevc

Foto: utrinek iz tiskovne konference (Maša Klavora)
 

Izjava: Maša Klavora

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.08.2020
20°C / 33°C
četrtek
13.08.2020
19°C / 32°C
petek
14.08.2020
19°C / 31°C