VLADA IMENOVALA ČLANICE SVETA CUDHG IDRIJA

Torek, 12. november 2019

Vlada RS je na dopisni seji imenovala svoje člane v svetu javnega zavoda Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija, ustanove, ki v Idriji skrbi za vzdrževanje nezalitega dela jame, monitoring vplivnega območja rudnika in za turistični rudnik Antonijev rov.  Državo bodo za mandatno obdobje petih let v svetu zavoda zastopale Tanja Bakan Rožič, dr. Milena Horvat in Špela Spanžel.

Tanja Bakan Rožič, univ. dipl. ekonomistka, je na ministrstvu za gospodarstvo in tehnični razvoj zaposlena od leta 1994, v preteklosti je, med drugim, delovala tudi na delovnih mestih, ki so vključevala pristojnosti v zvezi z rudniki v likvidaciji. Od leta 2017 pa je zaposlena v sektorju za gospodarsko pravo, pomoč in prestrukturiranje gospodarskih družb v težavah in intelektualno lastnino, je tudi članica komisij za prodajo kapitalskih naložb.

Milena Horvat, doktorica kemijskih znanosti, je od leta 1996 kot vodja odseka za znanost o okolju zaposlena na Institutu Jožef Štefan v Ljubljani in se ukvarja z raziskovalno dejavnostjo, je tudi profesorica na podiplomski šoli na univerzi v Mariboru ter univerzi v italijanski Pavii. Javnost jo pozna zlasti kot veliko poznavalko posledic vplivov živega srebra na okolje v Idriji in globalno.

Špela Spanžel, univ. dipl. umetnostna zgodovinarka, jje  na ministrstvu za kulturo zaposlena od leta 2007. Sedaj deluje kot sekretarka na direktoratu za kulturno dediščino, zadolžena za varovanje kulturne dediščine v okviru mednarodnih organizacij, kot sta UNESCO, Svet Evrope, za vodenje projektov nominacij za vpis na relevantne sezname UNESCO in je vodja slovenske delegacije na zasedanjih medvladnih odborov za svetovno dediščino in nesnovno kulturno dediščino UNESCA.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
11.07.2020
16°C / 30°C
nedelja
12.07.2020
14°C / 28°C
ponedeljek
13.07.2020
13°C / 27°C